Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sátánizmus és Ördögimádás

2008.01.24

    Itt most a sátánizmus és az ördögimádás közti különbséget akarom feltárni és azt, hogy az emberek tévesen itélik el a sátánistákat. A sátánista nem egyenlő az ördögimádóval. A sátánista nem gyilkol gyerekeket, állatokat, nem álldoz fel senkit és semmit  a Sátánnak/Ördögnek (ugyanis a törvényeik tiltják ezt, de erről, majd később). A sátánizmus egy önálló vallás, ami 1966-ban lett önálló, de csak Amerikában és Angliában ismerik el. 1966-ban Anton Szandor LaVey hozta létre a Sátán Egyházát.  Rá egy évre megjelentette a a Sátán Bibliáját. A sátánista senkit nem ismer el maga fölött, és senkitől nem fogad el parancsot vagy utasítást. Nem vagyok tisztában az egyház felépítésével, de nem hiszem, hogy akár a "feljebbvalóinak" is engedelmeskedne, "csak mert azt mondták". Ha az utasításban lát rációt, ha úgy gondolja, hogy az (akár hosszú távon) neki is hasznára válik, teljesíti a parancsot. Egyébként mindenképpen megtagadja azt. A sátánista vallás ezért nem alkalmas népvezető vallásnak: mert autodeista, tehát elvárja híveitől, hogy csak saját magukra hallgassanak.

Anton Szandor LaVey

Kép
   A sátánizmus lényege az egyén fontossága, a létezés  és az élet tisztelete a felsőbb hatalmak helyett; az egyént tekinti istennek. Ebből látható, hogy a sátánizmus ateista(isten tagadó), pontosabban autodeista vallás. Vallja azt, hogy nem a jámborság, a behódolás, a remélt túlvilági örömök miatti földi szenvedés a helyes, hanem a kifejlett ego, az erő és az élvezetteli élet megélése az „itt és most”, és az „élvezet – nem kényszeresség” jegyében.

   9 Sátáni Kinyilatkoztatás:

 • Sátán az élvezetet képviseli az önmegtartoztatással szenben!
 • Sátán az életet képviseli a szellemi vágyálmok helyett!
 • Sátán a szennyezetlen bölcsességet képviseli a képmutató önámítás helyett!
 • Sátán az arra érdemesekkel szembeni
 • kedvességet képviseli, ahelyett, hogy szeretetünket idegenekre pazarolnánk!
 • Sátán bosszúállást hírdet, ahelyett, hogy odafordítanánk a másik orcánkat!
 • Sátán a felelőséget képviseli a felelősek iránt, ahelyett, hogy lelki vámpírokkal foglalkoznánk!
 • Sátán azt hirdeti, hogy az ember csupán egy az állatok közül – néha jobb, de többnyire rosszabb a négy lábon járóknál –, aki az „istentől való lelki és szellemi fejlődése” révén valamennyi élőlény közül a legveszélyesebbé vált! 
 • Sátán a keresztények által bűnöknek nevezett dolgokat hirdeti, mert ezek vezetnek a testi, szellemi vagy érzelmi kielégüléshez!
 • Sátán az egyház legjobb barátja, hiszen az egyház neki köszönheti, hogy még mindig tevékenykedhet!

  A Sátánizmus 11 törvénye:

 • Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá.
 • Ne beszélj a gondjaidról másoknak, hacsak nem vagy biztos abban, hogy igazán hallani akarják.
 • Ha másvalaki tanyáján tartózkodsz, mutass tiszteletet, máskülönben ne menj oda.
 • Ha a tanyádon egy vendég bosszant, bánj el vele kegyetlenül.
 • Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak meg nem kapod tőle az erre felhatalmazó jelzést.
 • Ne vedd el azt, ami a másé, hacsak az nincs terhére a tulajdonosának, és erre kifejezetten fel nem szólít.
 • Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikeresen használtad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia létezését, miután használtad, mindent elveszítesz, amit szereztél.
 • Ne panaszkodj olyasmi miatt, aminek nem lenne kötelező alávetned magad.
 • Ne árts kisgyerekeknek.
 • Ne ölj nem emberi állatot, hacsak rád nem támadnak, vagy ha élelemre van szükséged.
 • Amikor közterületen jársz, ne háborgass senkit. Ha valaki téged háborgat, szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el.


   A teista sátánizmus - más néven spirituális vagy hagyományos sátánizmus - Sátán (vagy valamely vele kapcsolatba hozott istenség vagy démon) imádatát jelenti, és magában foglal több nézőpontot és csoportot. Az egyik csoport, mely a teista sátánizmus megnevezéshez tartozik, az "anti-keresztények", ez jelenti többnyire a keresztény (esetleg zsidó) mitológiára épülő ördögiomádatot. Más ide tartozó csoportok nem ismerik el a Bibliában szereplő Sátán karakterét. Néhány, a teista sátánizmushoz tartozó, csoport Sátánt emberszerű, de emberfeletti erőkkel rendelkező lényként képzeli el. Más csoportok az ősi istenségekkel, például Luciferrel vagy Pánnal (esetleg Dionüsszosszal) hozzák kapcsolatba Sátánt. A spirituális sátánisták (akik többnyire a luciferi alakot, a fény hozóját) az önmegismerés és meditáció útjait választják, és azt állítják, hogy nincs közük a kereszténységhez, sem a Bibliához, így a keresztény értelemben vett sátánizmushoz (ördögimádat) sem.

Nem tudom mennyire lehet hinni Dan Brown leírásának, de azért begépelem ide:

"...a legtöbb emberúgy képzeli el a sátánista szektákat, mint ördögöt imádó gonoszok gyülekezeteit, pedig a sátánisták a történelem során művelt emberek voltak, akik szemben álltak az egyházzal. Shaitan. A sátánista fekete mágia állatáldozatairól és az ötágú csillagos szertartásokról szóló híresztelések csak hazugságok, amelyeket az egyház terjesztett az ellenfelei ellen idított kampány részeként. Az idők során az egyház ellenségei, követni akarván az Illuminátusok példáját, lassan elhitték a hazugságokat és elkezdtek azok alapján működni. Így született meg a modernkori sátánizmus."


Nem rég találtam egy elég érdkes dolgot.

Tudtátok, hogy a Bibliában emlegetett hajnalcsillag, igazából egy fordított pentagramma? 

Kép


A keresztény szimbolikában a pentagramma az öt érzék jelképe. A csúcsaira az S, A, L, V, S betüket írva az egészség (latinul salūs) jelképét kapjuk. Néha Jézus öt sebeként emlegetik. A pentagramma egyik csúcsát megnyújtva kapjuk a hajnalcsillagot. A csillag a betlehemi hajnalcsillag jelképe is.

 

 Nos, akkor ki, kit nevez sátánistának?