Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baromságok kontra Humor

2008.03.07

Pszichológiai elemzés

Micimackó:

Kórosan mézfüggő szenvedélybeteg, aki mindent megtesz, hogy napi adagjához hozzájusson (fára mászik, méhekkel csípeti össze magát, stb). Ha nem kap mézet, mély depresszióba esik, gondolkodása lelassul, tökéletesen alkalmatlanná válik mindenfajta társadalmi-közösségi, kooperativ jellegű tevékenységre.

Malacka:

Totál idióta szegény. Szellemi fogyatékos (dadog, képtelen értelmesen fogalmazni, és bizonyára dyslexiás). Növésben is erősen visszamaradt példánya fajtájának. Mivel képtelen másokkal megértetni magát, állandó kisebbrendűségi komplexus gyötri, nem is beszélve arról, hogy még a leghétköznapibb dolgoktól is fél. Kórlapján szerepel még akut klausztrofóbia és a biztonságérzet totális hiánya is.

Tigris:

Megalomániás tévképzetes elmebeteg, a veszélyesebb fajtából. Meg van győződve arról, hogy a tigrisek a többi élőlény felett állnak, így a Százholdas Pagony önjelölt kiskirályát tisztelhetjük benne. Ubermensch-szindrómájához az árja tigris fajhoz való beteges ragaszkodás, túlfűtött rasszizmus társul. Közösségekbe beilleszkedni képtelen, a társadalom magányos számkivetettje ő, aki elszigeteltséget tettetett vidámsággal, és állandó pótcselekvésével, az ugrálással próbálja meg kompenzálni.

Füles:
Súlyosan depresszív alkat. Öregkorára belátta, hogy élete egy kudarc, egzisztenciája pedig valahol a béka segge alatt van. Nem tudott osszegürcölni egy lakásravalót, ezért - míg társai jó meleg, fűthető odvas fákban vészelik át a teleket - meg kell elégednie egy huzatos fatákolmánnyal, ami Tigrisnek köszönhetően minden második nap tönkrezúzódik.
Ez a gyökértelen élet, valamint a seggén fityegő műfarok - Milne-nál minden bizonnyal az impotencia szimbóluma -, amivel a többiek állandóan baszogatják, egyszerűen elviselhetetlenné teszi az életet Füles számára. Öngyilkos is lenne, ha depressziója nem totálisan passzív magatartásban ütközne ki, és ha nem félne az újabb kudarcoktól ("mi van, ha nem sikerül?").


Kanga:

Elvált asszony, egyedül neveli gyermekét - kell-e többet mondani? Az állandó házimunka és rosszcsont kölyke hamar kikészítették Kanga idegeit. Ráadásul - mivel Ausztráliából emigrált bevándorló -, idegennek érzi magát a Százholdas Pagony mérsékelt égövi élővilágában. Ennél pedig már csak kóros férfihiánya rosszabb: igen régen kamatyolt már, és ezt beteges tisztaságmániáján próbálja levezetni - vár az igazira, aki sosem jön el.

Zsebibaba:
Csonka családból származó egyke, ennek köszönhetően anyuci szeme fénye, és mint ilyen, egészségtelenül elkényeztetett gyerek. Zsebibabának mindig mindent szabad, senkitől nem kap egy jó nagy maflást, akármit is csinál. Ugyanakkor a Pagony lakói - elsősorban édesanyja - nem fordítanak elég időt az iskoláztatására, így biztosak lehetünk benne, hogy felnőttkorára Zsebibaba elkallódott tehetség lesz, aki egy idő után majd az alkoholhoz vagy a droghoz fordul, hogy elfeledhesse a világ kegyetlenságát.

Nyuszi:
Az agresszív-neurotikus páciens iskolapéldája. Hétköznapi félelmeit felnagyítva él, ennek köszönhetően mindig van valami, amiért aggályoskodik, és mindig van valaki, akin aggályait - heves dührohamokkal és gyakran tettlegességig fajuló tombolással - levezetheti. Elviselhetetlen természetének köszönhetően világ életében agglegény volt, és egyenes úton van a bogaras vénemberség felé. A Pagony lakói utálják, de annyira szánalmas, hogy nem merik megmondani neki.

Bagoly:
A Százholdas Pagony legöregebb lakója, aki nem tud mit kezdeni a közte és a többiek között húzódó generációs szakadékkal. Hogy elfogadtassa magát, görcsösen igyekszik tudásával lenyűgözni őket, ám ez leggyakrabban tudálékosságba csap át, és még nevetségesebbé válik. Elsősorban a fiatalabbakat, Zsebibabát és Malackát próbálja megnyerni, aminek alapján joggal feltételezhetünk némi pedofíliára való hajlamot is.

Róbert Gida:

Hát, elég beteg kiscsávó lehetett, ha összehozta a fenti elmeotthont ...

--------------------------******************-----------------------

"Védd a fákat a pusztulástól - egyél hódot!"

"Ha éhes vagy, nyalogass sót, attól szomjas leszel!"

"Ne kívánd a tanárod halálát - segíts neki, hogy ő kívánja azt!"

"Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC-ajtó melyik oldalán vagy."

"Normális ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt!"

"Van Tesco gazdaságos óvszer, csak előbb ki kell enni belőle a
kempingsajtot..."

"Egyik feleségemmel sem volt szerencsém. Az 1. elhagyott, a 2. nem..."

"Rájöttem, hogy mi az impotencia oka: a gravitáció!"

"És mondá az Úr a 8. napon: OK. Murphy, te jössz!"

"Csak az a nő foglalt, akin fekszenek!"

"A fiatalok 50%-a pozitívan tekint a jövőbe. A többinek nincs pénze drogokra."

"Az igazi apácának már a nagyanyja is az volt."

"Háromféle ember létezik: aki tud számolni és aki nem."

"Michael Jackson nem pedofil - csak türelmetlen."

"Ha úgy nézel ki, mint az útlevélképeden, akkor minden bizonnyal rádfér egy nyaralás."

A fecske egy olyan madár, mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlít rá." (iskolai dolgozat)

"Ne bagózz a WC-ben - én se sz*rok a hamutálba!" (WC-felirat)

"A rendrakás a kisemberek mániája - a zseni átlát a káoszon."

"Tévedni emberi dolog, ám másra kenni még emberibb."

"Inkább egy hasat a sörtől, mint egy púpot a munkától!"

"A tehén bonyolult állat - de én megfejtem!"

"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés!"

"Legyél kedves a gyermekeidhez, mert ők választják ki neked a szociális otthont!"


"Egy iskolában sok olyan lány volt, akik miután kirúzsozták szájacskájukat egy csókot cuppantottak a tükörre. Szegény WC-s néni órákat sikálhatta azt a nyomorult tárgyat, mire az összes elöbbihez hasonló nyomot eltüntette róla. Aztán egy nap elege lett az egészből és behívta az összes lányt a WC-be. Fogta a szivacsot, amivel a rúzs nyomokat szokta sikálni , belemártotta az egyik WC csészébe és tisztítani kezdte - persze fogatlan száját kedves mosolyra húzva - a tükröt.  Na erre az összes csajszi öklendezni kezdett és soha többé nem nyomták édesen kimázolt ajkaikat a tükörnek. Még WC-re se mentek el ezek után...."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

iszet19@gmail.com

(Iszet, 2009.04.13 13:44)

...a pszichológiai elemzés ütött:)...